Felicia söndag 1 juni 12.03

Ett möte med sångerskan och kompositören Karin Turesson från Malmö.

Ulf Rådelius träffar Karin Turesson för att prata om hennes nya cd ”Källan” där det finns 11 personliga kompositioner och texter. Läs mer om Karin och hennes musik på

Peter Liljeqvist, ursprungligen från Kungsbacka, numera bosatt i Berlin - är aktuell med soloskivan ”Like Papillon” - fylld med akustiska gitarrlåtar. Vid sidan om sitt soloprojekt är han även medlem i den elektroniska duon Educa Lux. Som soloartist planerar han en turné i Tyskland i höst och ev. även i Sverige.

Sångerskan och låtskrivaren Fredrika Stahl är aktuell med sin andra cd ”Tributaries”. Hon är uppvuxen i Frankrike och har på skivan i stort sett med bara egna sånger på svenska, engelska och franska. Närmast kan man höra henne live i Paris på ”Centre Culturel Suèdois” den 21 juni och på Skansen i Stockholm den 4 augusti.

Rupa & The April Fishes är hemmahörande i San Fransisco och turnerar mycket i USA och Mexiko där de ofta tar med lokala förmågor i bandet och spelar lika gärna på stora konsertscener som på små oannonserade platser. De gör en Europa turné i början på juni och kommer till Göteborg och Clandestino-festivalen den 13 juni. Läs mer på

Camilla Granlien är folksångerska från Oslo - nu aktuell med sin andra cd ”Jarnnetter” som framförallt innehåller egna tonsättningar av de norska diktarna Tor Jonsson och Olav Aukrust. Med på skivan finns även några ballader och tradtionella visor.

Folklig sång i fyra stämmor med gruppen Kraja från nya CD:n ”Under himmelens fäste” där de samlat 17 folkvisor i nya arrangemang. Release 6 juni på skivmärket Drone.

Vi uppmärksammar 60-årsjubilaren Göran Fristorp med hans egna ”Tänker du nånsin på mig” - i duett med norska sångerskan Marian Aas Hansen.

Nya singlar med Emil Jensen (release 12 juni) och Lars Winnerbäck (release 26 maj) och folkrock med gruppen The Felice Brothers.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista