Felicia söndag 10 augusti kl. 12.03

I dagens Felicia blir det musik av hög klass när både duon Anna & Idde samt bluesmannen Eric Bibb medverkar.
Programmet är en omarbetad version av Felicia den 20 januari.

I januari besökte Anna Stadling och Idde Schultz Felicia för att ge smakprov från sin kommande skiva ”Hjärtat fullt” som skulle ges ut den 23 januari. Där hade de valt sånger som handlar om själva livet och levandet. Detta är deras andra fullängdsskiva och har enbart nyskrivna låtar. Ulf Stureson har bidragit med 5 stycken. Lars Winnerbäck, Staffan Hellstrand och Anders F Rönnblom är några av de andra låtskrivarna.  Nu i sommar spelar Anna & Idde på flera festivaler och på årets packmoppeturné i Värmland. Länk till 

Felicias reporter Helene Almqvist träffade bluesgitarristen och sångaren Eric Bibb i november då han gästade Stallet för en konsert. Hör honom berätta om sina rötter i den gamla deltabluesen och hans förhållande till texterna han sjunger. I reportaget får vi musik från Eric Bibbs skiva ”Diamond Days” och från livekonserten på Stallet i Stockholm, som sänds i ikväll 19.30.

 

Sara Isaksson och Anders Widmark kom i januari ut med sin senaste skiva ”Pool of Happiness”. Det är fem år sedan deras senaste gemensamma skiva och de hade flera utsålda konserter när de i våras turnerade med materialet. Det är Anders Widmarks musik rätt igenom hela skivan med text av honom själv, Steve Dobrogosz, Maria Wande, Keith Reid för att nämna några.

Vi lyssnar på den unga portugisiska fadosångerskan Ana Mouras tredje och senaste album ”Para Além Da Saudade”. Ana växte upp med fado, sjöng pop i tonåren, men återkom till fadon och fick sitt genombrott när Maria de Fe hörde henne och bjöd in henne till sin fadoklubb. Ana berättar på sin hemsida hur många av dagens unga fadosångare sjunger moderna texter istället för de gamla fadosångerna med texter som de inte kan relatera till. Till

I Felicia även norske vissångaren Odd Nordstoga från hans senaste skiva ”Heim te mor” som är hans andra soloCD.
Veckans demo kom från Emilia Blom och som avslutning på dagens program lyssnar vi till ett spår från skivan ”Medborgare - tack och adjö” som innehåller Cornelis sista livekonsert 1987.

Programmet är en omarbetning av Felicia den 20 januari och vi har delvis lagt in ny musik för att vi inte ska få allt för mycket vinterkänsla denna sommarsöndag i augusti.