1 av 5
Kent Andersson. Foto: Bertil Nolander
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5
Jeremias Session Band

Felicia söndag 31 augusti 12.03

I dagens Felicia lyssnar vi på Kent Anderssons texter i poesihörnan, vi presenterar två fina böcker - den ena om Lissabon och den andra om konsten att skriva en bra vistext. Som vanligt blir det även senaste nytt på skiva.

På senaste tiden har det kommit flera skivor med Kent Anderssons texter. Nyligen kom skivan ”En sång för Kent”, där Maria Hörnelius sjunger dikter som även finns i boken ”Kent Andersson: visor, dikter, ballader, utgiven förlaget Tre Böcker. Syskonen har på eget bolag gett ut skivan ”Genomskinliga hjärta” med texter av Kent Andersson och Nils Ferlin i egna tonsättningar. Dessutom spelar vi Musikgruppen KAL som hade ett nära samarbete med Kent Andersson och som kom med skivan ”Steget” 2006.

Vi presenterar boken Lissabon - miljöer, människor, musik av Thomas Nydahl och Ulf Bergqvist där det finns mycket skrivet om fado. Vi lyssnar på Marizas senaste cd ”Terra” samt på den inte lika kände manlige fadosångaren Marco Rodrigues. Båda finns omnämnda i boken som har ett rejält avsnitt med tips på skivor i slutet. Boken är utgiven på Peter Bjuhr Ord och bild.

Christina Kjellsson undervisar på visskolorna i Kungälv och Västervik i konsten att skriva vistexter. Nu i dagarna kommer hennes råd och tips i boken Rim och reson - om att skriva vistexter. Den är utgiven på förlaget Kabusa böcker.

Eliza Carthy solo cd ”Dreams of Breathing Underwater” är en av de nya skivorna i dagens Felicia. Läs mer om Eliza, skivan och hennes kommande turnéer på

Dessutom får vi höra Jeremias i Tröstlösa i nya tonsättningar med Jeremias Session Band. Vi får smakprov på en ny cd med Rebecka Törnqvist, musik från nya skivan ”Harps and Angels” med Randy Newman. Dessutom gruppen Ranarim, Svante Thuresson, Lasse O samt Martin Bagge som får hylla Olof von Dalin på 300-årsdagen. I viskalendariet finns tid och plats för jubileumskonserter till Olof von Dalins minne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista