1 av 6
2 av 6
3 av 6
Caroline Herring. Foto: Joel Silverman
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Felicia söndag 7 september 12.03

I veckans Felicia - massor av nya skivor och vi får veta mer om den nordiska visfestivalen som äger rum på Musikmuseet i Stockholm nästa helg.

Uppsalatrubaduren Lars Hedberg kunde ni höra i Felicia förra året, på en CD med mestadels egna sånger. Då fanns Bellman med endast som ett bonusspår. Nu har Lars Hedberg spelat in en hel CD med enbart Bellmansånger under titeln ”Ack, ack, lustiga tider”.

Amerikanska singer/songwritern Caroline Herring är just nu aktuell med sin tredje skiva ”Lantana”. Albumtiteln är namnet på en vildväxande blomma som drar åt sig många fjärilar och symboliserar längtan efter att hitta en plats som känns som hemma.
Läs mer om Caroline Herring och hennes musik på


Helgen 12-13 september anordnas en stor nordisk visfestival i Stockholm. Det är YTF som är huvudarrangörer och de har förutom de svenska artisterna Rikard Wolff, Anna & Idde, Nina Ramsby, Ewert Ljusberg och Py Bäckman, bjudit in visartister från Norge, Danmark, Färöarna, Island och Finland. Stort konsertprogram i två dagar. Anna Döbling berättar mer i dagens Felicia. Vi lottar ut två stycken tvådagars-biljetter till festivalen. Skicka en epost till felicia@sr.se senast på tisdag om du vill vara med i utlottningen. Eller med vanligt brev till adress: Felicia, Sveriges Radio P2, 105 10 Stockholm. Vinnarna har blivit meddelade per epost (2008-09-09)

 ”Alltid en vals” är titeln på Michael Saxells nya skiva tillsammans med munspelaren Jalle Lorensson. 11 nyskrivna sånger + två bonusspår, varav det ena är en nyinspelad version av ”Om himlen och Österlen” som blev mycket spelad när den kom ut på egna skivan med samma namn för några år sedan. Just nu är Michael Saxell påväg till Chicago för några konserter.

Holländska sångerskan Linde Nejland har sjungit och spelat in skivor i 15 år. Hon var ena halvan av duon Yggdrasil som mest sjöng traditionella visor. Nu har hon kommit med sitt andra soloalbum. Vi spelar från ”Linde Nejland sings Sandy Denny” som kom ut förra året.

Dessutom i Felicia, Emil Jensen kom i veckan ut med sin nya cd (han gästar Felicia den 28 september), mer musik från Marizas nya skiva ”Terra”, môra-Per samt ett smakprov från en kommande skiva med Anna Christoffersson & Steve Dobrogosz.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".