1 av 7
2 av 7
3 av 7
4 av 7
5 av 7
6 av 7
7 av 7

Stina Berge gästar Felicia - söndag 12 oktober 12.03

I veckans Felicia: vi får en intervju med Stina Berge, Anne Eltard tolkar Cornelis på danska, 60-talsmusik med Donovan, en koraspelande duo, en lyssnarönskan och massor av nya skivor.

Stina Berge rosades för sin solocd ”Stina & Kärleken” som släpptes i slutet på augusti. Ingela Hofsten träffade henne när hon uppträdde i Sundsvall häromveckan. Stina Berge berättar i Felicia om arbetet med skivan och hur hennes texter och musik kommer till. Med på skivan finns även texter som fått musik av Karin Renberg, Sebastian Aronsson mfl. Nästa konsert för Stina Berge är Stockholm 13 november, Ljusdal 28 november och Gävle 29 november. Läs mer om Stina på hennes hemsida där hon också har lagt ut sina texter.

I slutet av september kom DVD:n ”Sunshine Superman - The Journey of Donovan” med dokumentärt material med den brittiske sångaren Donovan. Där finns de flesta av hans hitlåtar och några outgivna låtar. Dessutom flera andra av 60-talets musikstorheter. Vi passar på att spela en fin 60-talslåt med Donovan från skivan Fairytales. 

Vi lyssnar på Sousou och Maher Cissokho - en koraspelande duo med alldeles färska CD:n ”Adouna”, där det finns både egenskrivet och traditionellt material. Mer musik och en intervju med Sousou och Maher kommer i vårt syskonprogram ikväll 18.30.

Danska Anne Eltard har funnits på olika scener i Danmark i över 25 år. Nu solodebuterar hon med ”Let antændelig” som består av 10 sånger av Cornelis - översatta till danska. I nya spännande arrangemang. Läs mer på

Los Angeles-boende Aimee Manns sjunde cd heter ”@#%& Smilers” och innehåller 13 nya sånger där hon vill berätta historier om människor som lever långt från framgångens ljus. Aimee Mann gästar Sverige och Chinateatern i Stockholm den 10 november

Nina Ramsby Ludvig Berghe Trio kallar sin skiva ”Du har blivit stor nu [en kamp!]”. Ludvig Berghe Trio har funnits i sju år och Nina Ramsby kom 2007 och medförde egna texter till Ludvig Berghes musik. Hör mer om detta projekt och allt annat som Nina Ramsby är inblandad i när hon gästar Felicia om två veckor för att berätta om sin musik. 

På 70-talet var Hélène Bohman-Blomqvist sångerska och låtskrivare i gruppen ”Stenblomma” Nu har kommit med en soloskiva: ”En eldfågels bo är hjärtat”. Hon skriver att hennes sånger har en röd tråd av eld, mörker och ljus. Och fåglar! Hélène Bohman-Blomqvist uppträder närmast i Ytterjärna Kulturhus den 18/10.

Vi har fått en lyssnarönskan på Ola Magnell och veckans demo kommer från ”Viktiga visor”. Det är Patrik Björnström & Seppo Hyvärinen från Kiruna som gör tolkningar av svenska visor samt egna nutida visor.

Lyssningstips!
Den 9 oktober är det 30 år sedan Jacques Brel dog och det blir mycket musik med honom i P2 närmaste dagarna.

  • Söndag 12/10 kl. 14.00 porträtterar Johan Tollgerdt Jacques Brel i 
  • Torsdag 9/10 kl. 18:14 i programmet med Lex, ägnar han en stor del av programmet åt Jacques Brel.
    Båda programmen går att lyssna på i efterhand i 30 dagar på webben.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista