1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Felicia gästas av Nina Ramsby söndag 26 oktober

Det senaste stora projektet för Nina Ramsby är den kritikerrosade skivan ”Du har blivit stor nu [en kamp!]” tillsammans med Ludvig Berghe Trio. På den har hon gjort texter och sångmelodier till Ludvig Berghes kompositioner. Nina berättar i Felicia om hur intresset för att sjunga på svenska kom till och som ledde till skivan ”VISORNA” år 2004 tillsammans med Martin Hederos. 2006 följde de upp med skivan ”JAZZEN”. Hon medverkar på viskvällar och festivaler, sjunger barnvisor och tolkar Nina Simone. Vi får också höra om arbetet med skivan ”Poem, ballader och lite blues - återbesöket” som kom 2007.

Khala Uma är en musikgrupp som funnits i 20 år och nu släpper dubbelCD:n ”Resan till Anderna” med folkmusik och sånger från Bolivia, Peru och Ecuador - sjungna på orginalspråk och med svenska översättningar av Gitte Pålsson. Sönd 26 oktober är det i Malmö (Studiefrämjandet, Ystadsg 53) en temadag om Aymaraindianerna i Bolivia kl 15-18 som avslutas med en konsert med Khala Uma. Läs mer om gruppen på deras Myspace-sida.

Wiehe och Werup är en liveskiva hämtad från en föreställning på Victoriabiografen i Malmö januari 2008 med dikter och musik av Wiehe och Werup samt några Werup-dikter som Michael Saxell tonsatt. Det är 38 år sedan senaste samarbetet och just nu är de på turné med sång- och poesiprogrammet. Närmast kommer de till Borås 26/10, Ludvika 29/10, Södra Teatern i Stockholm 30/10. Läs mer om turnédatum på

Faerd-Dörge-Becker-Hjetland är en skandinavisk konstellation som består av Eskil Romme, saxofon, Pierre Dörge, gitarr, Irene Becker, keyboard, Jullie Hjetland, sång,  Peter Uhrbrand, violin och Jens Ulvsand, bouzouki. De spelar en mix av folkmusik, jazz och nutida musik och har just kommit med skivan ”Kryss”.

Nästa helg, 31/10 - 2/11 är det Visfest i Ådalen för tredje året i rad. Dit kommer artister som Christina Kjellson, Lucas Stark och Jan-Olof Andersson med många fler. Lördagen den 1 november ägnas helt åt Carl Michael Bellman och till denna dag har Martin Best bjudits in. Han sjöng på 70-talet in skivor med Bellman översatta till engelska. Vi lyssnar till hur det lät då. Läs hela programmet för visfesten i pdf-länken:

Vi lyssnar även på Pete Seegers nya CD ”At 89”, den isländska gruppen Hraun med sångskrivaren Svavar Knútur och Caro & El Club Vigil från skivan ”Further on the way” som vi tidigare har presenterat i Felicia.

All information om musiken och skivorna i programmet hittar du här:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".