1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Felicia söndag 2 november

Ur innehållet: Lasse Söderbergs texter, en poesihörna med Carl Jonas Love Almqvist och ett möte med den norska föreställningen ”Nabosommer” som bygger sin berättelse på svenska visor.

Vissångerskan Maria Lindström har tolkat Lasse Söderbergs texter - nu senast i programmet ”Sensommar” på Blå Båten i Malmö. Ulf Rådelius träffade henne i samband med föreställningen i oktober. Han fick dessutom ett samtal med poeten och författaren Lasse Söderberg själv som berättar om samarbeten med kompositörer som Dan Gisen Malmquist med flera.

Yusa är en kubansk singer/songwriter som nu kommit med sitt tredje album ”Haiku”. Hon är uppvuxen vid havet vilket ofta avspeglas i hennes sånger. Hon har mycket respekt för sina rötter och vill gärna få in den traditionella musiken i det hon skriver, men menar att hon är en modern musiker som lever i nutiden och inte i det förgångna.

”Nabosommer” är en är en nyskriven berättelse sammanvävd av svenska visor.  Manusförfattaren och regissören Anderz Döving berättar för Ingela Hofsten om varför han valt att sätta ihop en historia med hjälp av den svenska visskatten. Den 18 oktober var det premiär i Sundsvall under de Mittnordiska kulturdagarna. Läs mer om föreställningen som nu spelar i Norge.

I Felicias poesihörna är det dags för Carl Jonas Love Almqvist med anledning av en ny skiva. Där sjunger Anna-Karin ”Ako” Nytell Oldeberg och Claes Janson till Anders Bromanders arrangemang. Vi lyssnar även på några äldre inspelningar med bland andra Blå Tåget och Turid. Gå gärna in på .

Buford Pope är artistnamnet för Mikael Liljeborg. Han var 15 år när han upptäckte Bob Dylan och via honom andra sångskrivare som Neil Young, Jackson Brown och Bruce Springsteen. ”Blood Relatives” är Buford Popes andra skiva, med 11 egna sånger om passion, svek och förgänglighet. 

Joan Baez är aktuell med senaste skivan ”Day after tomorrow”. Det är den första studioinspelningen på 5 år och innehåller sånger av Steve Earle, Elvis Costello, Patty Griffin med flera. I november turnerar hon i USA och Kanada. Läs mer om Joan Baez

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista