1 av 9
2 av 9
3 av 9
4 av 9
5 av 9
6 av 9
7 av 9
8 av 9
9 av 9

Idiotteatern i Felicia söndag 23 november 12.03

Dan Viktor, Gunnar Kjällström och KG Malm är kärnan i Idiotteatern som i år spelar revyn ”Kostar Skjortan” Den hade premiär på Teater Aftonstjärnan den 14 november och gästar även Stockholm och Odenteatern den 27 och 28 november. Sista föreställningen går på Teater Aftonstjärnan den 29 november. Sten Björnulfson har träffat upphovsmakarna och ger oss även en historik till Teater Aftonstjärnan som bla var Kent Anderssons hemmascen.

Vissångerskan Maria Lindström besökte i oktober Litauen och visfestivalen ”Tai-as” (It’s me” som den kallas internationellt). Hon var den enda svenska deltagaren tillsammans med vissångare från ca 10 länder och alla sjunger på sitt orginalspråk. Maria tog med bandspelaren och dokumenterade sina upplevelser som vi får i en liten miniserie om tre inslag som börjar i veckans Felicia. Läs mer om festivalen i Litauen på

Den skotske musikern Archie Fisher är en legendar inom skotsk folkmusik. I tidiga år hade han en duo tillsammans med sin syster Ray och har även tillsammans med hela familjen spelat under namnet ”The Fisher Family”. Från 1968 började han sin solokarriär och kom då ut med sin första skiva under eget namn. I år kom skivan ”Windward away”.

Danska sångerskan och låtskrivaren Helle Henning växte upp i en musikerfamilj i Helsingör och är utbildad på Rytmisk Musikkonservatorium. Hon har arbetat länge som sångerska i olika körsammanhang och tillsammans med artister som Marie Bergman, Tommy Körberg och senast med Bosse Saxell på hans CD ”Lyckan. Nu är hon aktuell med egna sånger i jazzarrangemang på CD:n  ”Verden lige her” som är hennes andra soloskiva. 

Kathleen Edwards är en kanadensisk singer/songwriter som nu kommer på Sverigebesök. Hennes tredje album heter ”Asking for flowers” med egna, självupplevda berättelser som blivit till sånger. Hon besöker Stenhammarsalen i Göteborg den 24/11 och Debaser Slussen i Stockholm den 25/11 och KB i Malmö den 26/11.

En annan turnerande sångerska är Cristina Branco som gästar Helsingborg och Dunkers Kulturhus den 27/11 och Södra Teatern i Stockholm den 30/11. Med sånger av den portugisiske kompositören, poeten och medborgarrättskämpen José Afonso. Från senaste skivan Abril som kom förra året. 

Martin Bagge firar sin 50-årsdag med att ställa till med Visfest på Artisten i Göteborg den 29 november. Till det tillfället har han sammanställt en CD med egna kompositioner och arrangemang: ”Längs ekots stigar”. Medverkande på skivan är bla Uppsala Vokalensemble, Göran Fristorp, Alf Hambe.

Litteraturhistorikern och författaren Leif Landen har skrivit en biografi om Carl Michael Bellman. Boken ges ut på Carlssons bokförlag och för detta tillfälle har vi plockat fram en inspelning från den stora Bellman-boxen ”Fredmans sånger” som kom ut 1997 på Proprius förlag.

Vi lyssnar på ett spår från Ulf Lundells nya skiva ”Omaha” och skickar en musikalisk gratulation till John Holm som fick ett stort SKAP-stipendium för sina insatser som upphovsman. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista