1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Felicia med norsk trubadur, jazzvisa, och återblickar på 2008

God fortsättning på det nya året önskar Felicia!

I årets första program får vi träffa den norske visartisten Karl Heldal som besökte Göteborg och Café Hängmattan i oktober. Han berättar för Sten Björnulfson om sina texter och musiken och varför han väntade så länge med skivdebuten. Läs mer om Karl Heldal på hans

Vi får svensk jazzvisa med Carin Lundin som nyligen kom med CD:n ”Smulor och parafraser”. Där har hon spelat in egna sånger och blandat med andras sånger som betytt mycket för henne.

The Hotel Café är en samlingsplats i Los Angeles för singer/songwriters. Lagom till jul gav de ut skivan ”Winter songs” - klassiska julsånger i nya tappningar + en del orginallåtar. I Felicias julspecial den 21 dec spelade vi några exempel från skivan och denna vecka kommer titelspåret.

Annat nytt som är på gång: Vi lyssnar på ett smakprov från sångerskan och låtskrivaren Moa Killanders nya skiva ”I grevinnans trädgård” som kommer i februari. Sofia Karlsson planerar att i mars släppa sitt första album med helt egna sånger på eget skivmärke. Vi lyssnar på singeln Gamla Stan.

Veckans demo kommer från Ida Nilsen och hennes band ”Great Aunt Ida”

Från 2008 års rika skivproduktion nämner vi gärna projektet Malmövisan som samlade in 300 vistryck runtomkring Malmö. På projektets hemsida kan ni läsa mer om hur urvalet och inspelningen gick till.

Från 2008 kommer vi också ihåg Stina Berge, Tomas Andersson Wij, Michael Saxell & Jalle Lorensson.  All musik som spelas i veckans program finns här:

Nästa vecka - söndag 11 januari - är det fullmåne - då hyllar vi månen med vårt månspecialprogram som sändes förra våren. I lite ny och omarbetad version!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".