1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Felicia gästas av Sofia Jannok, Mikael Samuleson sjunger Bellman

Sångerskan och låtskrivaren Sofia Jannok är gäst i Felicia. Hon har precis i dagarna kommit med sin nya skiva: ”áššogáttis / by the embers”. Hon berättar i Felicia om sina texter, musiken, jojkarna och om de olika kontraster som är hennes vardag. Läs mer om Sofia på hennes hemsida:

Mikael Samuelsons nya Bellman-skiva heter Fredman. Med aposteln Fredman i närbild: ”döden och eros, eros och döden i en evig slängpolska” beskriver Mikael Samuelson skivan med 8 av Fredmans epistlar. Skivan är utgiven på bolaget Joglar och släpps den 21 januari.

Kanadensiska Andrea Lindsay är uppvuxen med the Beatles, Janis Joplin och Nirvana, men blev frankofil vid 18 års ålder då hon arbetade som aupair i Frankrike och förälskade sig i språket och kulturen. På hennes skiva ”La Belle etoile” har hon bara sånger på franska.

Vi presenterar sångaren och låtskrivaren Lesli och hans nya skiva ”Sleepwalkers lament”. Där har han medmusiker som Lisa Rydberg, Svante Henrysson och Ylvali Zilliacus + en duett med Frida Öhrn.


Från hyllningsskivan: ”Homenatge Lluís Llach - Si Vens Amb Mi” lyssnar vi på den katalanske sångaren Roger Mas.

Dessutom i Felicia den nyligen borgångna författaren Inger Christensen som tonsatts av Pia Raug, veckans demo kommer från Rebecka Gabriel William, som studerar komposition på högskolan för scen och musik i Göteborg.

All musik veckans program finns här:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".