1 av 8
2 av 8
3 av 8
4 av 8
5 av 8
6 av 8
7 av 8
8 av 8

Vintertema i Felicia!

(snabbrepris onsdag 28 januari 15.00 lokalt över Stockholm 89,6 samt på webben)

Vi har plockat fram några frostiga, snöiga visor som på ett eller annat sätt förknippas med vinter.

I programmet blandas klassiska vintertolkningar, moderna nyskrivna sånger med vintervisor på franska, engelska, danska och tyska. Pär Sörman sjunger Nils Ferlin och Cornelis sjunger Taube. Två lite olika barnvisor med vinteranknytning framförs av Alice Babs och Titti Sjöblom respektive Mike och Peggy Seeger.

Vinterballader på engelska får vi från Sandy Denny som sjunger ”Winter winds” i gruppen Fotheringay från 1970 och Tori Amos och hennes ”Winter” från skivan ”Little earthquakes”

Tyska gruppen Bobo får representera den tyska sången om vinter, med Winterlied från skivan ”Lieder von liebe und tod” som vi presenterade i Felicia förra året

Franskt med Keren Ann från samlingsskivan ”Paris” som kom från Putumayo för några år sedan och danskt med folkmusikgruppen Morild.

Pianisten, sångaren och låtskrivaren Tom Sonntag är uppvuxen i Finland, men bor nu i Köpenhamn. Förra året kom skivan ”Hymn” som är en musikalisk hyllning till Finland. Hälften av sångerna har han skrivit själv och hälften är finlands-svenska sånger i nya arrangemang.

Duon Fjarill finns i Hamburg och består av Aino Löwenmark och Hanmari Spiegel med rötter från Sverige och Sydafrika. Från deras cd ”Pilgrim” hämtar vi sången Lössnön.

Margaretha Kjellberg sjunger Kjell Torbiörn, Alf Hambe med sin Vintervisa för mänskor och troll. Dessutom Lena Robèrt, Rolf Carlsson och Hanne Juul.

All musik som spelades i dagens program finns här:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".