1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Felicia med Cecilia Klingspor, Nurmen Lintu och aktuellt från Norge

Gäst i studion är sångerskan och låtskrivaren Cecilia Klingspor. Hasse Alatalo sjunger visor från Tornedalen i musikföreställningen ”Nurmen Lintu - Ängens fågel” samt en hel del norskt

Cecilia Klingspor berättar i Felicia om arbetet med sin solodebutskiva ”Ovanför molnen”. Hon ville göra en skiva med sånger på svenska med akustiska instrument och för att få den rätta känslan sökte hon sig till miljöer utanför storstadens puls för att få en känsla av en svunnen tid.

Vi får ett utdrag ur den finstämda poetiska musikföreställningen ”Nurmen Lintu” - Ängens fågel. Föreställningen baseras på boken med samma namn av Hasse Alatalo, där han samlat visor och låtar i Norrbottens Finnbygder 1677-1984. Hela konserten kan höras i P2 Live Världens Liv den 15 mars.

Vi sätter lite extra fokus på vårt grannland Norge och presenterar två av vinnarna i norska ”Spellemansprisen”. Den 21-åriga sångerskan och låtskrivaren Ida Jenshus som med skivan ”Color of the sun” knep priset i country-klassen. Vi lyssnar också till Halvdan Sivertsen som med skivan ”Mellom oss” vann vis-kategorin.

Mer norskt, av aktuellt slag, är den rutinerade sångerskan och låtskrivaren Kari Bremnes. Hennes nya skiva ”Ly” som just har släppts har blivit genomgående kritikerrosad i Norge. Elva berättande sånger på norska utgiven på bolaget Kirkelig Kulturverksted.

Dessutom i Felicia - ”Wells for Zoë - water for life” heter ett skivprojekt där artister som Karine Polwart, Heidi Talbot, Sinead O’Connor bidrar med låtar för att stöjda arbetet med tillgång till fräscht vatten på norra Malawi.

All musik som spelades i dagens program finns här:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".