1 av 7
2 av 7
3 av 7
Leonard Cohen är en av kärlekstolkarna i dagens program.Foto: Ingvar Svensson/Scanpix
4 av 7
5 av 7
6 av 7
7 av 7

Felicia - Alla Hjärtans Dag

Felicia är fyllt med kända och okända sånger om kärlek. Från smäktande fado till Bellman, Cornelis med många fler.

Förra veckans gäst Josefine Lindstrand hade release på sin CD ”There will be stars” den 11 februari. På skivan har hon tonsatt den amerikanska poeten Sara Teasdale (1884 - 1933). Dikten ”Spray” hittade Josefine i diktsamlingen Flame and Shadow.


Från fadosångaren Antonio Zambujos nya CD ”Outro Sentido” har vi hämtat en fado av Amália Rodriques. Antonio Zambujo besöker snart Sverige. Tillsammans med Carla Pires gör han en konsert i Kulturhuset i Stockholm den 25 februari. Konserten spelas in av P2 Live Världens Liv för kommande sändning.

En konsert som redan har ägt rum och där P2 Live Världens Liv spelade in var ”P2 Dubbel” den 4 februari på Stallet i Stockholm Där delade Nina Ramsby en kväll med Johan Hedin och Esbjörn Hazelius. Till dagens program har vi fått ett smakprov från konserten med en av Nina Ramsbys Cornelistolkningar.  Konserten sänds i sin helhet söndagen den 8 mars i P2 kl. 20.00

Vi får med en hyllning till den skotske poeten Robert Burns (1759-1796). I år firar man att det är 250 år sedan han föddes. Eddi Reader sjunger hans poem ”A red, red rose” (dikten som inspirerade Evert Taube till Min älskling du är som en ros). Musiken har vi fått från BBC Skottland, men finns även utgiven på Eddi Readers CD: ”Sings the songs of Robert Burns”.

Vi efterlyste ju även lyssnarönskemål till dagens Felicia och däribland har vi plockat CajsaStina med en ganska okänd kärlekssång från skivan ”Picknick” samt den irländska gruppen ”The Dubliners”.

Några av de övriga artisterna i dagens ”kärleksfulla” program är bland andra Olle Ljungström (just nu bioaktuell i dokumentärenfilmen ”En film om Olle Ljungström”), Michael Neumann i en klassisk kärleksvals, Mikael Samuelson från senaste skivan ”Fredman”, dessutom lite franska och belgiska tongångar. All musik presenteras i

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".