1 av 8
2 av 8
3 av 8
4 av 8
5 av 8
Lise & Gertrud. Foto: Tina Axelsson
6 av 8
7 av 8
Andrew Bird. Foto: Cameron Wittig
8 av 8
Geir Anfinsen

Felicia med nytt från scen och skiva

Reportage från festivalen Midvinterton i Olofström, live med Lise & Gertrud från Södra Teatern, Geir Anfinsen sjunger Elvis Costello i Konserthuset, dessutom presenteras flera nya skivor med bland andra Mikael Wiehe och Sophie Dunér.

Lise & Gertrud gästade Felicia för drygt ett år sedan när de just gjort sin julskiva. Med två röster och en cello har de uppträtt på Parkteatern, Nobelfesten och gjort egna shower med covers av bland andra The Beatles och David Bowie. I nya showen ”Liv är att ta sig ut” har de utökat sitt samarbete med låtskrivaren Ulla-Carin Nyquist. Felicia har fått ett smakprov från deras aktuella föreställning på Södra Teatern där de firar 10-årsjubileum. Extraföreställningar 6-7 och 13-14/3. Till

Working girl blues” är titeln på en biografi (på engelska) om bluegrassångerskan Hazel Dickens. Hon har skrivit sånger om livet där hon växte upp i ett gruvarbetardistrikt i West Virginia. Boken presenterar 40 av hennes sånger där hon själv skriver om hur de kom till och vad de betyder för henne. Medförfattare är Bill C. Malone.

I veckan hade Mikael Wiehes nya CD ”Sånger från en inställd skilsmässa” release. Den innehåller hans nyskrivna sånger om uppbrott och försoning.

Sophie Dunér är en sångerska och kompositör som skriver musik i klassisk modern stil mixat med influenser av jazz och världsmusik. På nya skivan ”The City of my dreams” har hon skrivit egna sånger arrangerade för stråkkvartett. 

Kungliga Filharmonikernas trombonist Geir Anfinsen är sångsolist i Elvis Costellos: The Juliet Letters som spelades in på Konserthuset i höstas. Vi har fått låna en av sångerna från konserten som sänds i sin helhet i P2 Live Klassiskt lördag 21 februari kl. 15.00

Festivalen Midvinterton i Olofström är en liten folkmusikfestival med fokus på rösten. Den ägde rum 6-7 februari och Linda Roslund träffade två av de medverkande grupperna. A capella so seven med egna arrangemang på bland annat folkvisor och Alice Tegnér, samt duon Hennes/Movits som gör föreställningar baserade på Carl-Michael Bellmans liv. Läs mer om festivalen och artisterna på 


Andrew Bird är uppvuxen med klassisk musik, men bytte spår i 20-årsåldern och blev punkare. Efter några år tröttnade han på det och är nu inne på sitt 10:e soloalbum ”Noble Beast”. Han turnerar just nu i USA, men väntas på Sverigebesök den 3 maj.

Den finska sångerskan och låtskrivaren Ninni Poijärvi besökte Stockholm häromveckan. I Felicia presenterar vi hennes tredje och senaste soloalbum ”Virta” som kom 2008. Hennes största influenser är Jackson Browne, Carole King, Lyle Lovett och Rickie Lee Jones. Ninni spelar även fiol och dragspel i ett folkrock/countryband.

Jean-Simon Maurin Trio tillsammans med Malmösångerskan Elin Wrede har släppt albumet ”djupa andetag” med jazziga sånger på svenska. Musiken är skriven av pianisten Jean-Simon Maurin och texterna av Anna Houmann. Elin Wrede har tidigare arbetat med jazzpianisten Jan Lundgren.

Dessutom minns vi Björn Afzelius. I år är det 10 år sedan han gick bort och vi lyssnar till en av sångerna från albumet ”Tusen Bitar”. Vi får även höra sångaren Marco Rios, som översatt Björn Afzelius till spanska.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".