1 av 3
Sofia Karlsson. Foto: Tobias Regell
2 av 3
Anaïs Mitchell. Foto: Louisa Conrad
3 av 3
Rikard Wolff CD "Tango"

Felicia gästas av Sofia Karlsson och möter den amerikanska singer/songwritern Anaïs Mitchell

”Söder om kärleken” heter Sofia Karlssons nya album som kommer nästa vecka. Det är hennes fjärde soloskiva, men för första gången med självbiografiska texter till egen musik. På skivan hörs hennes senaste turnéband: Roger Tallroth, Olle Linder, Henrik Cederblom och Gustaf Ljunggren, men även några internationella bluegrassmusiker från Nashville.

Anaïs Mitchell heter en ung amerikansk singer/songwriter. Hon har både personliga och politiska teman som hon flätar samman i sina sånger. Hon började med att sätta musik till sina dikter för att få folk att lyssna på dem. Nu jobbar hon med en folkopera om myten Orfeus & Eurydike och Hades & Persephone. Elisavet Sotiriadou träffade Anaïs när hon var på Londonbesök.

Rikard Wolff är på väg ut på turné med sitt femmannaband och en ny skiva i bagaget. Tango heter både skivan och föreställningen där han sjunger sånger som den legendariske Carlos Gardel hade på repertoaren, nu i nya svenska tolkningar av Mikael och Maya Wiehe.

Dessutom lyssnar vi på David Carlson från nyligen släppta skivan ”Ringar på vattnet” samt från Torkel Rasmusson och Kjell Westlings nya CD med titeln ”Mycel”.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".