1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
Christina Gustafsson. Foto: Fredrik Jonsson
5 av 5

Christina Gustafsson gästar Felicia

Mest egenskrivet, men även några jazzstandards med Christina Gustafsson. En ny Bellmanskiva med Mikael Samuelsson och en hel bunt annat nytt på skiva med bland andra Christina Kjellsson, Caj Karlsson och Gunnar Danielsson

Christina Gustafsson släpper sin andra cd ”My Move”. Med egen musik och specialskrivna texter av Cecilia Åse, Helena Davidsson och Stefan Danielsson. Hon fortsätter sitt samarbete med musikerna från förra skivan ”Moments free” som kom 2007.

Mikael Samuelson kommer ut med sin andra Bellman-skiva detta år. Förra skivan hette Fredman, nu är titeln Movitz och denna gång är det fiolspelmannen Björn Ståbi och Bengan Janson på dragspel som ackompanjerar i epistlarna: 29, 30, 31, 33, 34, 44, 48 och 66.

Christina Kjellsons femte CD ”Grannar” släpps den 22 april. Christina är ständigt återkommande föreläsare och lärare på vislinjerna på skolorna i Kungälv och Västervik och spelar alltid på de stora visfestivlerna. I sommar blir det bland annat Askersund, Tjörn, Västervik och Helsingborgs visfestivaler.

Vi fick en försmak på Rosie Stafs debutCD ”The little orchestra” i Felicia för någon månad sedan. Nu har skivan kommit ut. Musikerna till ”den lilla orkestern” har hon hämtat från den svenska musikens olika jazz-kammar och popscener och de får också vara med och prägla hennes musik.

Folksångerskan Ulrika Gunnarsson, tillika programledare för vårt syskonprogram Folke, har i dagarna släppt sin nya CD ”Trall”. Tillsammans med musikerna Esbjörn Hazelius, cittern, fiol, trall och Anders Löfberg, cello, fiol, kontrabas har hon samlat 23 spår med egna och traditionella trallar.

Dessutom presenterar vi skivorna: Caj Carlsson och hans rockviseCD: ”Tillsammans med mig”, Marit Bergmans dubbelCD ”The tear collection” och Gunnar Danielssons ”Kung på landet” som släpps den 28 april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".