1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Felicia möter Mikael Neumann och Lars Holm

Vissångaren/gitarristen Mikael Neumann och accordeonisten Lars Holm har just kommit ut med sin duoskiva ”Oss emellan”. Felicias reporter Ulf Rådelius träffade dem i Malmö för att prata om nya skivan där de har mycket eget material, men även egna arrangemang på visor av Evert Taube, Jan Sigurd, Ulrik Neumann mfl. Läs mer på där man även kan lyssna på två bonuslåtar som inte fick plats på skivan.

Portugisiska sångerskan Cristina Branco är aktuell med sin nya CD ”Kronos”.  Till den har hon valt textförfattare som alla fokuserar på tiden på ett eller annat sätt. ”Om tiden vi lever i - om tiden vi inte har...”.

Tore Berger kom med sin första soloskiva 1976 och släpper den 6 maj sitt senaste album ”I huset långt på landet” på det nystartade skivbolaget Brus & knaster.

Eva Hillered har gett ut ”Lathund för låtskrivare - allt en singer/songwriter behöver veta”. Boken är utgiven på Prismas bokförlag och är fylld med övningar och exempel på hur man skriver texter och sätter ihop melodier. Flera kända sångskrivare och artister är intervjuade och citerade i boken. Läs mer på

”Written in the chalk” är namnet på Julie och Buddy Millers nya CD. De har skrivit musik tillsammans under 20 år, på denna skiva är det Julie Miller som skrivit flertalet av sångerna. Där finns solo och duetter med dem båda, men även tillsammans med gästartister som Emmylou Harris och Patty Griffin.

Exlibris har gett ut en samlingsskiva med namnet ”Her, min skat - digte till min elskede”. 12 danska kärleksdikter framförs av sångare som Povl Dissing, Erik Grip, Anne Linnet, Mathilde mfl.

Dessutom lite mer musik från Christina Kjellssons skiva ”Grannar” som vi presenterade förra veckan och Rufus Wainwright från hyllningsskivan till Judy Collins ”Born to the breed” Mer Judy Collins blir det nästa vecka, då vi även får en intervju med PJ Harvey och lyssnar på Olle Adolphson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".