Marie Bergman och Esbjörn Hazelius i Felicia

Felicias reporter Laila Carlsson åker hem till Marie Bergman. Hon berättar om nya skivan "Det liv du får" som är en hyllning till den stora livsresan. Om livets villkor i med- och motgångar, om kärlek och demokrati. Nio egna sånger, en tonsättning till Gunnar Ekelöf och några lånade kompositioner av bla Plura och Göran Samuelsson. Skivan släpptes den 13 maj och på   kan ni läsa mer om vad som är på gång.


Till Felicias studio kommer Esbjörn Hazelius, musiker och sångare. Han har haft stora framgångar tillsammans med Sofia Karlsson, inspirerad av irländsk folkmusik hörs han bland annat i gruppen Eitre. Han har även en duo tillsammans med nyckelharpspelaren Johan Hedin. Nu kommer hans solodebutskiva "Blunda och du ska få se", med musik influerad av svensk och irländsk folkmusik och med egna självbiografiska texter. Skivan släpps på onsdag 3 juni. På  kan ni läsa mer om var han spelar framöver.

Dragspelaren Johanna Juhola kunde man höra i förra veckans . Då spelade hon tillsammans med pianisten Timo Alakotila. Hon har vunnit flera Astor Pizzollapriser och det är finsk och argentinsk tango som finns på repertoaren i gruppen Las Chicas del Tango.

Samfundet Visans vänner i Stockholm har haft en låtskrivartävling för att få fram en ny Stockholmsvisa. Felicia gratulerar vinnaren Ove Engström och spelar "Staden vaknar". Felicia gratulerar även de artister som fått årets SKAP-stipendium.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista