1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Jenny Doveson gästar Felicia

Banjon går som en röd tråd i nästan all musik i veckans Felicia. Stefan Wermelin har därför gjort ett litet specialinslag om banjons historia. 

Gäst i Felicia är den 21-åriga Jenny Doveson från Nyköping som är aktuell med sitt debutalbum med egna sånger. Jenny inspirerades av gamla raspiga inspelningar från 30-talet och folkmusik från 60-talets New York.
Hon började spela gitarr och skriva sin egen musik vid 17 års ålder. Hon berättar hur det hela började rulla på när hon vann tävlingen Musik Direkt.

Bland dagens nya skivor finns Engmans Kapell och skivan "En by mellan två berg". Pär Engman har med sig irländska influenser från sin tid som hustrubadur på en irländsk pub i London.

Siri Nilsen är dotter till en av Norges största vissångare och visdiktare, Lillebjörn Nilsen. På hennes debutalbum "Vi som ser i mörket" blandar hon norskt och engelskt i sina lite experimentella sånger.

Banjo är ett av instrumenten i bandet bakom systrarna Forsman. Karin och Maria Forsman är gruppen Pilgrim och de är aktuella med sin andra skiva "Harbour Girl" med akustisk old countrymusik.

Sångerskan Nancy Vieira är född i Guinea-Bissau, uppvuxen på Kap Verde-öarna och Portugal och nu aktuell med sitt tredje album "Lus". Hon är en av artisterna på årets Womex mässa nästa helg - mer om den i söndagens

Andi Almqvist är nu inne på sitt tredje album "Glimmer" med 13 spår inspirerade av ölhallarna i Brno, zigenarkvarteren i Krumlov, de nattöppna haken längs autobahn i Tyskland, barerna och kaféerna i Amsterdam.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".