Joan Baez och Mikael Samuelson i veckans Felicia

Den legendariska folksångerskan Joan Baez är på Sverigebesök och Jan Hammarlund träffade henne för en exklusiv intervju. Hon fick sitt genombrott i början av 60-talet och har vid sidan av att vara en av förgrundsgestalterna inom den amerikanska folkmusiken även gjort sig känd för sitt arbete för mänskliga rättigheter och miljöfrågor.

Ständigt aktuelle Mikael Samuelson gästar Felicia. Förutom att han alltid har Bellman på repertoaren kommer han i dagarna med nya Evert Taube-tolkningar tillsammans med gitarristen Mats Bergström.

På skivan "Taube i Ligurien" ligger tonvikten vid kärleken och förutom kända nummer hittar man unika kompositioner Taube aldrig gav ut och som skildrar Evert och Astris bröllopsresa till Ligurien 1925

Björn Eidsvåg skivdebuterade 1971 och har sedan dess hunnit med 22 album och flera vinster och nomineringar till norska Spellemanspriset (Norges grammis). Nu har han satt samman en dubbelcd "De beste" där t.o.m med det norska folket har fått vara med och bestämma vilka låtar som ska vara med. Han samarbetar även med Lisa Nilsson och de två kunde man se och höra nyligen i SVT:s program "Skavlan".

Musik från Quebec får vi med Christine Tassan & les Imposteures från en ny skiva som heter "Pas manouche, c´est louche". Dessutom ny fado med Ana Laíns och nyskrivet av och med Edith Söderström från en livekonsert på Stallet i Stockholm den 14/10. Kvällen på Stallet delades med denna veckas Felicia-gäst Mikael Samuelson och hans Bellmanprogram. Hela konserten kan höras i söndag 8 nov kl. 20.00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista