1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Kari Bremnes och Jenny Bohman - en norsk och en svensk musikskapare i Felicia

Birgitta Tollan har mött den norska sångerskan och låtskrivaren Kari Bremnes. Hon skivdebuterade 1987 med Tove Ditlevsen-dikter till Petter Henriksens musik. Sedan dess har hon gjort ca 12 skivor. I den här intervjun berättar hon om sin senaste skiva "Ly" där hon skrivit sånger om människor hon mött, om livets oundvikliga förändringar, om kärlek och rädslor.

Musikern och bluessångerskan Jenny Bohman har en lång karriär i band som Monaco Blues Band och Little Jenny and the bluebeans bakom sig. Nu har hon kommit med sin första soloskiva "Coming Home" med mestadels eget material. Hon berättar för Felicias reporter Tomas Blom om kärleken till musiken.

Gaby and the Guns är hemmahörande i Lund och har kommit med sin första skiva "Rygg mot rygg". Gruppen bildades 2007 och består av Gaby Ryd (sång, piano), Johannes Ekdahl Du Rietz (gitarr, bas)och Jens Almqvist (trummor, gitarr). Det är egna låtar på svenska och i somras kunde man höra dem på bland annat Peace & Love- och Arvikafestivalen.

Elin Ruth Sigvardsson är aktuell med nya skivan: "Cookatoo Friends". I specialutgåvan har hon även inkluderat en EP med äldre låtar i nya akustiska inspelningar. Elin Ruth gästade Felicia förra året och en intervju med henne då kan höras här:

I Felicia även Emily Loizeau och skivan "Pays Sauvage", kanadensiske singer/songwritern Leif Vollebekk med skivan "Inland" och Dagerman-tonsättningar med Urban Forsgren & Bengt Söderhäll och skivan "Regn" som vi tidigare i höstas presenterade i Felicia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".