1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Stefan Sundström gästar Felicia

Vi får besök av den oefterhärmlige visartisten Stefan Sundström som har fått de flesta priser inom visgenren man kan få. Han har givit ut sina låtar sedan 1989 och är nu uppe i ett 15-tal skivor. Efter en cykelolycka förra året fick han en chans att i lugn och ro beakta sitt liv vilket resulterade i 38 nya sånger. Han har själv delat in dem i en ledsen och en glad hög. Nu är han aktuell med skivan "Ingenting har hänt" och förbereder sig för en lång turné i hela landet.

Marta Gómez heter en colombiansk singer/songwriter, numera bosatt i New York. Tillsammans med sitt band har hon gett ut skivan "Musiquita" med egna sånger inspirerade av den latin- och sydamerikanska musiken med influenser av jazz och pop.

På CD:n "Sånger från det tjugonde seklet" har Sven Wollter valt 21 sånger som legat honom varmt om hjärtat under alla år. Där finns sånger som Vysotskys "Sång om en vän", Balladen om Joe Hill, "Svarta tupp" mfl i arrangemang av dragspelaren och multiinstrumentalisten Bernt Andersson.¨

Den klassiskt musikutbildade Regina Spektor har sina rötter i Ryssland, men bor sedan 1989 i USA. Snart är hon aktuell för en Skandinavienturné och besöker bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö. Konserten i Stockholm kommer troligen att spelas in av P3 Live. Vi lyssnar på hennes senaste skiva "Far".

Ane Brun och Sofia Karlsson har båda fått Prins Eugens Kulturpris - som syftar till att stärka norsk-svenskt kulturutbyte. Kulturpriset skapades 2005 och delas ut i Berwaldhallen den 15 december. 

Dessutom i Felicia får vi lite mer av Birgitta Tollans intervju med den norska sångerskan och låtskrivaren Kari Bremnes (mer info förra veckans Felicia) och spelar en demo med visgruppen Hoppet/Trösten som består av Johanna Aveskogh och Mikael Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".