Felicia med Olle Adolphsons visor och möte med den engelska folksångerskan June Tabor


EMI ger ut boxen "Tystnaden smyger som en katt...Visor av och med Olle Adophson, 1956-2004". Den innehåller 10 CD, 1 DVD och en rikt illustrerad bok med texter av bland andra Klas Gustafson. Liksom Evert Taube-boxen som kom för några år sedan är det Kjell Andersson som står som huvudproducent. Jan Bruér har haft som huvuduppgift att plocka fram unika tidigare outgivna inspelningar från bland annat Sveriges Radio och han kommer till Felicia för att berätta om arbetet och vi lyssnar på flera exempel från boxen.

Den andra huvudpunkten i dagens Felicia är ett möte med den engelska folksångerskan June Tabor som slog igenom i mitten på 70-talet.
Hon har gjort ett flertal soloskivor och sjungit tillsammans med artister som Maddy Prior, Martin Simpson och Oyster Band. Hon berättar för Felicias reporter Elisavet Sotiriadou om hur hon väljer material och hur viktigt det är att känna med sångerna och texterna. Hon skriver själv inga egna texter utan tycker det finns så mycket sånger därute som behöver sjungas och få liv.

Vi presenterar även den kanadensiska singer/songwritern Alise Marlane från Quebec med skivan "Room for less" och spelar systrarna Piroth efter en lyssnarönskan.