Felicia med vinterns nya skivor

Vi presenterar ett antal av vinterns nya skivutgåvor och annat aktuellt - blands annat ett nedslag i Skövde där Svenska Visakademien hade en hyllning till den svenska visan.

Systrarna Rachel och Becky Unthank i snygg stämsång från CD:n "Here´s the tender coming". Uppvuxna i musikerfamilj i nordöstra England har de sjungit på folkmusikklubbar i hela sitt liv.

Gitarristen Jörgen Kjellgren, tidigare i gruppen Oh Laura har kommit med sitt debutalbum "Noir Syndrom" Egna sånger i svart men ändå humoristisk ton. Till

Jazzsångerskan Stacey Kent med sitt åttonde album "Raconte-moi". Hon sjunger denna gång enbart på franska. Med sånger av Georges Moustaki, Henri Salvador, Keren Ann, Barbara med flera, men vi får även prov på hur en amerikansk klassiker som "It might as well be spring" låter i sin franska översättning.

Föreställningen "Snurra min jord" på Vasateatern i Stockholm har kommit ut på en dubbel-CD. Artister och skådespelare gör kända nummer som Säj vad ni vill, Jag står här på ett torg, De fattigas piano med flera. Monica Dominique är kapellmästare och skivan är utgiven på Dominique Records.

Folksångerskan Malin Foxdal tolkar amerikanska singer/songwritern Gillian Welch på svenska. På "Nattfjäril" har Malin Foxdal spelat in 11 av Gillian Welchs sånger i egna arrangemang och översättningar.

Bluessångaren och gitarristen Eric Bibb har på nya CD:n "Bookers Guitar" inspirerats av sina hjältar inom Delta bluesen och spelat in titelspåret på Bukka Whites egen gitarr.

Vi gör ett nedslag i Skövde Bibliotek som fick besök av vissångaren Jan-Olof Andersson och arkivarie Karin Strand. Temat var en hyllning till den svenska visan och vi får veta mer om den handskrivna visböckerna från åren runt 1900. SR Skaraborg spelade in en konsert med bland andra Mikael Samuleson, Marie Bergman och Jan-Olof Andersson. Den sänds lokalt i SR Skaraborg i P4, den 13 och 20 april kl. 17.00-17.30.

Anna Döbling har inspirerats av människor i storstan, filmer, böcker och nu kommit ut med sitt andra album på svenska "Vem som helst".

Lillebjörn Nilsen besökte Sverige i slutet av januari. Vi får ett smakprov från konserten som sänds i P2 Live Världens liv den 14 mars kl. 20.00

Suzanne Vega har bestämt sig för att göra akustiska nyinspelningar av sina låtar genom åren. Det första av fyra album är färdigt i serien "Close-up". Vol. 1: Love songs.

Arto Rintamäki och KOMP-isar heter en nyutgiven skiva med skådespelaren och vissångaren Arto Rintamäki som drabbades av hjärnblödning för 10 år sedan, men som efter lång konvalescens nu har återupptagit sitt arbete med första skivan i eget namn.

Vi avslutar Felicia med Caroline Leander som vi senast i Felicia hörde i duon Prunes med franska sånger. Nu har hon gjort ett soloalbum med pianoballader och sång på engelska: "Under my heart"

Nästa vecka i Felicia blir det ett specialprogram. Jan Hammarlund har intervjuat och satt samman ett porträttprogram på den legendariska sångerskan Joan Baez.