1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Miriam Aïda möter Martelli Tapes och pratar med Violen från Flen

Miriam knyter ihop säcken kring sina tre program där hon presenterat musik på känslornas språk, visat på sina brasilianska hjältar, alltid haft plats för Olle Adolphson och har haft Esbjörn Hazelius och Lill Lindfors som gäster i de två första programmen.


Gäster i dagens Felicia är Lund-duon Martelli Tapes som består av pianisten och bandoneónisten Erik Hjärpe och sångaren, gitarristen och percussionisten Svante Lodén. De pratar tilltal, texter och vi får några exklusiva livenummer direkt för Felicia. SVT spelade in deras konsert på Mejeriet i Lund och den sänds som Veckans konsert söndag 11 april kl. 19.00 i SVT2.


Det kom ett brev till Felicia för några månader sen. Det var självaste "Violen från Flen" som skrev att hon hade hört "sin" sång i brasiliansk tappning i Felicia. Det var Miriam Aïda hon hade hört från nya skivan "Letras ao Brasil" med svenska visor på portugisiska. Nu har Miriam ringt upp Carin Schennings för att få veta hur det gick till när hon blev Violen från Flen och Miriam själv berättar hur hon gick till väga med översättningen och tolkningen av Violen från Flen som på portugisiska fick namnet Livaria Magica.


Brian Blade är mest känd som jazztrummis, men Miriam presenterar en annan sida av honom. Vi lyssnar på albumet "Mama Rosa" som är hans debut som sångare, gitarrist och låtskrivare. Han har spelat med och inspirerats av bland andra Bob Dylan och Joni Mitchell.


Miriam Aïda har i sina tre program lyft fram musik som talar "känslornas språk". Sångerskan och låtskrivaren Sofia Pettersson har gett ut 5 CD-skivor och hennes näst sista album "Still Here" som kom 2006 var som ett stort sorgearbete efter Tsunamin. Hennes senaste skiva "In Another world" kom 2008


Brasiliansk musik har gått som en röd tråd i Miriams program och bland sina främsta brasilianska skivtips vill Miriam lyfta fram vad hon tycker är en riktig skatt: "Domingo" från 1967 med två av Miriams idoler, Gal Costa och Caetano Veloso som då var precis i början på sina framgångsrika karriärer.

Hela musiklistan ligger längst upp på sidan efter programmet slut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".