LISE & GERTRUD

Livs levande med Lise & Gertrud - lördag 3 april

Lise Hummel och Gertrud Stenung är en artistduo som sedan 1998 satt upp shower med sitt numera beprövade framgångsrecept på två röster och en cello. Deras hjärtan bultar för musiken, lusten och leken och de bestämde sig snabbt för att ha "Glädje" som en röd tråd i sitt Feliciaprogram.

Så i veckans Felicia får ni höra vad som händer när två livsbejakande artister valt musik om glädjen till livet, till musiken och till lusten att spela. De presenterar en rad starka texter med starka sångare och sångerskor:

I musiklistan finns bland andra Sara Isaksson, Aretha Franklin, Povel Ramel, Cassandra Wilson, Anita Strandell och Tommy Körberg.

När Lise & Gertrud jobbar med sina egna föreställningar är texten och rytmen i fokus. De väljer sina texter med omsorg och gör sina egna speciella arrangemang för två röster och en cello.

Vill du veta mer om Lise & Gertrud - besök deras hemsida, där kan man läsa mer om vad de har på gång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".