1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Felicia får besök av Charlie Engstrand Sommar


Charlie Engstrand Sommars musik dominerar det stilla vemodet. Bitterljuva texter om kärlek, sorg och misslyckanden möter mollstämda melodier och harmonier. Bosatt i Delsbo sedan många år har han varit en av den svenska musikens stora doldisar, men han har redan lagt en stor del av den svenska viseliten för sina fötter. 2006 fick Stefan Sundström en smärre hit med hans sång "En näve näring" och nu när Charlie Engstrand Sommar kommer med sin tredje skiva "Kärlek på svenska" finns t ex Toni Holgersson och Nina Ramsby bland de medverkande.


Stina Berge är en av artisterna som körar på Charlie Engstrands nya skiva. För några år sedan kom hon med sin hyllade solodebut "Stina och kärleken". I veckan kommer uppföljaren -  kort och gott kallad "Stina". Medskrivare till sångerna är Anders F Rönnblom, Karin Renberg med flera.


Sören Krogh har länge varit verksam som musiker och sångare i duokonstellationer och i band av olika storlekar. Han har varit nominerad till flera danska musikpriser i både kategorin folkmusik och för sina visskivor.  Sören Krogh har sjungit Cornelis på danska och har tonsatt flera danska diktare. Senast i raden är det  tonsättningar av den danske poeten Jeppe Aakjaer på nya skivan "Krogh synger Aakjaer".


Hansson de Wolfe United var ett av 80-talets stora svenska band. I våras gjorde de en comeback-turné då bandet spelade live tillsammans för första gången på 24 år. Och för någon vecka sedan kom CD:n "Elektriskt blått" med 11 nyskrivna sånger. Den 26/10 spelar de på Vara konserthus och i november besöker de Stockholm (11/11), Lund (29/11) och Göteborg (30/11)


Andra spelar Sundström är artistkollegernas hyllningsalbum till Stefan Sundström som i år firar 50 år, varav 30 som artist. Med på albumet finns Lars Winnerbäck, Miss Li, Ola Magnell, Love Antell, Little Marbles med flera.


Dessutom i Felicia: danska jazzsångerskan Sinne Eeg med skivan "Don´t be so blue" norska Liv Kreken från Söt & snill och amerikanska Pamela Wyn Shannon från CD:n "Courting autumn"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".