1 av 6
Elever på Ingesunds folkhögskola. Foto: Laila Carlsson/SR
2 av 6
3 av 6
Elever och lärare vid singer/songwriterlinjen på Ingesunds folkhögskola
4 av 6
Cornelis Vreeswijk. Foto: SVT bild
5 av 6
6 av 6

Felicia: "De ska leva på att vara unika"

Göran Nilsson och Maria Nilsson-Snedsböl, lärare på linjen för singer/songwriter-visa på Ingesunds folkhögskola i Värmland berättar i veckans Felicia om den största utmaningen för eleverna på skolan. Vid sidan av att lära sig röst- och spelteknik, konsten att bygga ett spelprogram och jobba upp en scennärvaro är ändå det viktigaste att hitta sitt eget unika sätt. Felicias reporter Laila Carlsson har träffat både elever och lärare för att höra mer om den populära linjen som funnits på skolan i några år nu.

Dessutom i Felicia blir det nytt på skiva och veckans visklassiker är "Balladen om herr Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind.

Carin Kjellman berättar mer om visklassikern "Balladen om herr Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind. Cornelis skrev den berömda texten, men melodin är en engelsk folkvisa som även sjungits in av den legendariska trion Peter, Paul & Mary som "Monday morning" på skivan "A song will rise" från 1965.

Bland de nya skivorna i dagens program fanns: skivdebuterande Joachim Zwahlen & Kompaniet, jazztoner med Jessica Pilnäs från skivan "Bitter and sweet",  danska gruppen "The enfant & the quiet" och skivan "Diamond eyes & Silver sound", Stockholmsvissångaren Bernt Törnblom och engelska folksångerskan Emily Portman och skivan "Glamoury". Emily Portman är dubbelt "BBC 2 Folk Award-nominerad" i galan som avgörs på måndag den 7 februari. 

Kommentera gärna vad ni tycker om programmet och tipsa oss om visklassiker ni vill höra lite mer om framöver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".