1 av 4
Birgit Carlstén. Foto: Tony Berg
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Birgit Carlstén med sånger på svenska o franska

Birgit Carlstén har tillsammans med accordeonisten Lars Holm valt ut och spelat in sina favoritvisor på skivan "Vissa visor". Där finns några Edith Piaf-klassiker, sånger av Olle Adolphson och Barbro Hörberg tillsammans med franska översättningar av Taube och Ferlin.


Nytt på skiva:

Rebecka Törnqvist skivdebuterade 1993 och har över 10 skivor i bagaget. Nu presenterar vi den senaste "Scorpions" som släpptes i veckan. Vi lyssnar också på Sara Thuressons skivdebut "Jag säger nu", Josef & Erika med "Floods", June Tabor "Ashore" och Musikgruppen RAA som firat 30 år som band ger ut en skiva med Incredible String Bands musik på svenska.


Veckans visklassiker:

Jag står här på ett torg, eller Le Déserteur som den heter i sitt franska original. Vi lyssnar på en av de första inspelningarna av Le Déserteur med den franska artisten Marcel Moulodji 1954. Dessutom de båda svenska texterna som Lars Forssell gjorde till sången. Den mest förekommande av texterna "Jag står här på ett torg" har bland annat sjungits in av Ulla Sjöblom (1956) och för några år sedan av Sofia Karlsson (2007) Den andra texten av Lars Forssell heter kort och gott "Desertören" och sjöngs bland annat in av Cornelis på skivan Visor svarta och röda 1972.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".