1 av 4
Stefan Sundström och Nina Ramsby. Foto: Clara Lowden
2 av 4
Evert Taube. Foto: Arne Schweitz/Scanpix.
3 av 4
Abigail Washburn
4 av 4
Mari Kalkun

Melankoli, nytt på skiva och Evert Taube i veckans Felicia

Felicias reporter Clara Lowden har utforskat musikens melankoliska rum och pratar med Nina Ramsby och Stefan Sundström som ger henne en liten privatkonsert.

Veckans visklassiker är skriven av Evert Taube och Felicia är även fyllt med nya skivor, ryskt portugisiskt, estniskt, svenskt och amerikanskt

NYA SKIVOR:

I veckans Felicia lyssnade vi på amerikanska Abigail Washburn och skivan "City of Refuge", Svenska jazzballader, vol. 2 med Jonas Holmberg, "Burn burn Gypsy Love" med Jelena Jakubovitch, "In the bright daylight" med Landstrom (Göran Lindström och Carina Landin), "Fado Tradicional" med Mariza och folkvisor i ny tappning med sångerskan Cecilia Jonshult och gitarristen Johan Berke. Vi lyssnade också på den estniska sångerskan Mari Kalkun och skivan "Vihmakönö". En livekonsert med Mari Kalkun från Estniska radion kommer att sändas i Världens Liv, nästa söndag 20 mars kl. 20.00.

VISKLASSIKERN:

Evert Taubes (1890-1976) födelsedag firas som alltid den 12 mars. Det vill vi förstås uppmärksamma genom att välja en av hans otaliga sånger till veckans klassiker.

Många av Evert Taubes sånger har ju blivit just visklassiker och vi tar upp en av de kanske inte mest spelade, nämligen Sjösalavår med Olle Adolphson i en fin inspelning från 1974.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".