Möt Lola Lafon i Paris

Johan Tollgerdt har träffat sångerskan och författaren Lola Lafon som har vitrysk, polsk och fransk bakgrund och växte upp i Bulgarien och Rumänien. Lola Lafon kom till Frankrike när kommunismen kollapsade i Östeuropa och hon har tagit med en del av musiken från östeuropa och blandat den med chanson.

Lola Lafon har skrivit fyra romaner och är just nu aktuell med sin nya skiva "Une vie de voleuse"

Dessutom hör vi i veckans program "Trädgårdsinteriör" som är en lyssnarönskan med Olle Adolphson, nytt på skiva med bland andra exilgotlänningen Cristoffer Svärd och skivan "Djuren i dig", Christoffer Lundquist med "Through the window",  israeliska sångerskan Mor Karbasi och "Daughter of the spring".

Klassikern denna vecka är True Colors som Cyndi Lauper gjorde känd 1986. I Felicia kommer ni att höra den i en ny svensk översättning av Sara Thuresson från hennes kritikerrosade debutskiva "Jag säger nu"

Att bild och musik går hand i hand hör vi ofta i Felicia. Två konstnärer har skickat in sina sånger till Felicia: Lena Viredius från Österlen som samlat sina målningar och sånger i ett utgåva med namnet "Så kan det också vara" samt finlandsfödde bildkonstnären Ilkka Pärni, bosatt i Stockholm har precis gett ut sin tredje cd "Svaj med egna texter och musik.  

I Felicia lyssnar vi också på en demo med Johsefin och Josefin från Uppsala.