Möt Joel Favreau & Ebba Forsberg

I veckans program har vi ett reportage från Paris där Johan Tollgerdt har träffat sångaren och gitarristen Joel Favreau. Han var under många år Georges Brassens gitarrist och få människor känner den bortgångne chansonartisten mer än han. I Paris hyllas Brassens med många olika evenemang i år eftersom han skulle har fyllt 90 år idag lördag om han hade levt idag.  Brassens sånger har översatts till ett 50-tal språk och har bland andra tolkats av Cornelis Vreeswijk.

Vi får också en pratstund med Ebba Forsberg, just nu aktuell med albumet "Falling, folding, flipping, feeling". Vi lyssnar på några av de nya sångerna från skivan där det också finns några skrivna direkt för Björn Runges senaste film "Happy end". Läs mer om Ebbas musik och kommande spelningar på:

I poesihörnan har vi plockat fram den norska författaren Inger Hagerup (1905-1985) för att höra på bland andra Finn Kalviks tonsättningar av hennes dikter.

Nytt på skiva får vi med folkrockgruppen Marcus Jönsson & Generationerna från västra Medelpad. De bildades 2010 inför Ånges kulturnatt och har nu kommit med sin första skiva "Idioter som vi".

Vi lyssnar också på Anna & Olof, Anna Emilsson & Olof Ander med en passion för melankoliska folkvisor. De har på skivan "Gubben u Källingi" samlat både svenska och engelska visor arrangerade för mandola, cittern, viola, violin och viola d´amore.