1 av 3
Backa-Hans Eriksson, Lotta Ramel och Mikael Ramel och. Foto: Jon Edergren
2 av 3
3 av 3
"Ett minne blått" Foto: Erik Lundback

Povels Naturbarn på besök i Felicia

Lotta Ramel och Mikael Ramel kommer till Felicia och berättar om föreställningen Povels Naturbarn som nu kommit ut på CD. Lotta och Mikael berättar om uppväxten i det ramelska hemmet, Povel Ramel-sällskapet och hur det kom sig att de satte ihop en föreställning med Povels visor. I dagens Felicia får vi höra flera smakprov från föreställningen.

I POESIHÖRNAN
har vi plockat fram tonsättningar av Emily Dickinsons dikter. Carin gör ett miniporträtt av den amerikanska författaren som levde mellan 1830 och 1886 och efterlämnade över 1700 dikter.

Vi lyssnar på tre olika dikter som fått musik av bland andra Sofie Livebrant och bluegrassbandet The wayfaring strangers.

LYSSNARÖNSKAN:
En fin höstvisa där Björn Hedén sjunger Nils Parlings text Finnbäcks-Lars under stjärnorna, tonsatt av Gunde Johansson.

NYTT PÅ SKIVA:

Skådespelerskan Lisa Werlinder har även ett musikaliskt förflutet och har nu gett ut sin debutskiva "Ett minne blått" med jazziga visor och svenska texter.

Sångaren och gitarristen Mattias Hellberg har funnits på svenska musikscenen sedan slutet av 80-talet och har spelat med artister som Soundtrack of our lives, Stefan Sundström mfl och gett ut flera skivor i eget namn. Den senaste heter "High in the lowlands".

Avslutningsvis i Felicia blir det klassisk musik med ny text.
Tori Amos har gjort en sångcykel på senaste skivan "Night of hunters" där hon satt egen text till stycken av Chopin, Satie, Debussy med flera och allra sist i Felicia spelar vi Jane Birkin i Serge Gainsbourgs text till Johannes Brahms symfoni nr 2.
Felicia tipsar gärna om P4 Musik där Carin Kjellman gjort två porträttprogram på Serge Gainsbourg.

Povels Naturbarn

Den här helgen kan man se Povels Naturbarn på Sagabio, Hallstahammar idag lördag 29 oktober kl. 19 och imorgon söndag 30 oktober kl. 17.00 Avesta teater.

I november besöker de bland annat Valdermarsvik, Mjölby, Leksand, Degerfors och Göteborg. Läs mer om deras föreställning och turnédatum på: #link=283142#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".