1 av 3
môra-Per. Kjell Hall
2 av 3
3 av 3
Joachim Thåström. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Värmländska bandet môra-Per berättar om sin musik i Felicia - lördag 5 nov

I veckans Felicia har vi träffat bandet môra-Per som kommit ut med sin senaste skiva "Sockervägen". Bandets medlemmar berättar i Felicia om gruppen môra-Per som livselexir, om glädje och gapskratt på repetitionerna. Inslaget är gjort av Felicias reporter Laila Carlsson

Läs mer om gruppen på deras hemsida:

Nytt på skiva: Vi lyssnar på det isländska bandet Árstíðir och nya skivan "Svefns og vöku skil" som är deras andra. Gruppen har funnits i lite drygt två år och har gjort stor succé på Island. Deras musik är bland annat  influerad av isländsk folkmusik och kammarmusik.  

Vi har även lyssnat på Anna Ternheims kritikerrosade "The night visitor" och "Svenska ballader av en vandrare" som är fransk-svensk-spanjoren Roberto González skiva med 18 egna ballader.

Veckans visklassiker är Fredmans epistel nr 81 "Märk hur vår skugga" av Carl Michael Bellman.  1985 gjorde gruppen Imperiet med Jochim Thåström i spetsen, en ödödlig version av klassikern som även sjungits in av Fred Åkerström, Cornelis Vreeswijk, Sven-Bertil Taube m fl.

Vi uppmärksammar några aktuella föreställningar, bland annat "Beredd" på Teater Brunnsgatan 4 i Stockholm med Jacques Brels sånger i svenska översättningar. På scenen finns Andreas Liljeholm, Fredrik Söderberg och Anna S Wallgren. Det blir även en hel del finstämd musik på "Alla helgons dag", Suzanne Vega sjunger en sång av singer/songwritern Jack Hardy som avled tidigare i år och hyllas med minneskonsert i New York denna helg och vi minns Sickan Carlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".