1 av 3
Danny Gordon. Foto: Birgitta Sandberg/SR
2 av 3
Alla Fagra. Pressbild
3 av 3
West of Eden - ny skiva 21 mars. Foto: Jerker Andersson

Estradören Danny Gordon gästar Felicia

Med egna sånger och en ny show på gång berättar Danny Gordon i Felicia och spelar några av sina sånger direkt för oss i studion. Danny Gordon uppträder med "En man, en gitarr och en hjärnhalva på Etablissemanget, Södra Teatern söndagarna 11 och 18 mars.

Dessutom i veckans Felicia massor av nytt på skiva, Gunnar Källström, Emanuel Blume och West of Eden (alla Göteborgsbaserade!), Christer Jonasson sjunger om Rågsved, fado med Sverigeaktuella Carminho och kanadensiska sångerskan Loreena McKennit som får sjunga veckans klassiker, irländska sången "The wind that shakes the barley"

MER INFO OM MUSIKEN SOM SPELAS I PROGRAMMET:

Vår gäst Danny Gordon spelade live för oss i studion, men håller på att samla sina humoristiska sånger på ett album. Hör honom berätta i programmet om problemet att hamna i olika fack och få arrangörer att förstå vad han gör.

Låtskrivaren och sångaren Christer Jonasson bestämde sig att göra några låtar om förorterna söder om söder. De två tidigare handlade om Högdalen och Hagsätra. Nu är det Rågsveds tur.

Sverigeaktuella fadosångerskan Carminho gästade Kulturhuset i veckan och spelades in av P2 Live Världens Liv (prel. sändning 6 och 13 maj). Hon ger i samband med turnén ut nya albumet "Alma"

Vi presenterar göteborgsgruppen West of Edens nya skiva "Safe Crossing" som släpps 21 mars.

Maria Rita Mariano (dotter till Elis Regina) och albumet "Samba Meu" från 2007. Nästa vecka - lördag 17 mars uppmärksammar vi att det i år är 30 år sedan Elis Regina dog.

Två göteborgstrubadurer hittar vi i veckans program. Emanuel Blume från skivan "Inte riktigt än" som släpptes den 5 mars och Gunnar Källströms nya skiva "Allt skägg är hö" som kommer i april.

Loreena McKennits nya skiva heter "Troubadours on the Rhine". Från den har vi hämtat veckans visklassiker.

Tomas Ledin firar i år 40 år som låtskrivare och ger ut sitt första album "Restless mind" på nytt.

Sist i Felicia, Alla Fagra från skivan "Vi är alla fagra" med anledning av att nomineringarna till Folk & Världsmusikgalan har offentliggjorts. Alla Fagra är nominerade i kategorin "Årets grupp"

Var med och tävla om två entrébiljetter till galan - sista tävlingsdag 14 mars:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista