Felicia söndag 15 oktober

Gustaf Frödingtolkningar, Stefan Sundström, Lisa Nilsson, Thomas Allander, armenisk sång från Paris + många andra godbitar ryms i dagens Felicia

En ny Frödingskiva kommer i dagarna. Det är Lasse Zackrisson och Margareta Byström som träffats och satt samman ett Frödingprogram med diktläsning och visor till Christer Karlbergs gitarr och ensemble. En del nya tonsättningar men även kända tongångar av Torgny Björk.

Det är det armeniska året i Frankrike. Johan Tollgerdt möter i Paris den i Frankrike födda chansonsångerskan Yerso som nu kommit ut med sitt första album. Hon sjunger på armeniska för att påminna publiken om det grymma folkmordet på armenierna i början av förra seklet.

Andra artister som är aktuella just nu är Lisa Nilsson med sin nya Brasilieninspirerade skiva ”Hotel Vermont 609” och Axel Falk med sin CD ”Ayres - Höviska kärlekssånger från förr”. Vi lyssnar även på Pauliina Lerche som sjunger i karelsk tradition från sin CD ”Malanja”.

Finstämt med Thomas Allander, lite råare med Stefan Sundström och lite annat.

Välkomna med synpunkter på programmet. Adressen hittar ni till vänster på sidan. Det går även bra att skicka till oss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista