Ericsson 3, med göteborgaren Martin Krite som fördäcksgast, ger sig iväg från Alicante i riktning mot Kapstaden. Foto: Scanpix
göteborgare i världsomsegling

Krite ser fram emot äventyret

Den jättelika världskappseglingen Volvo Ocean Race drar igång på allvar nu i helgen. Med på båten Ericsson 3 finns göteborgsseglaren Martin Krite, som kommer få se ordentligt av världshaven framöver. Först den 19 juni nästa år(!) går båtarna i mål.

När de tävlande besättningarna lägger till i S:t Petersburg nästa sommar kommer fördäcksgasten Martin Krite att ha parerat mängder av vågor.

- Det är min roll, att ligga längst fram på båten och träffas av vågen. Det är blött men jag gillar utmaningar, säger martin Krite, som gör sitt första Volvo Ocean race.

- Jag tror att alla seglare har drömt om att få göra något sådant här, så när jag fick frågan kände jag att det här vill jag inte missa.

Han kommer dock sakna sin 14 månader gamle son och sin hustru under den här långköraren till segling.

- Vi får försöka ses mellan etapperna, men det kommer bli tufft. Fast vi har resonerat igenom det här noga, jag och min fru, så jag vet vad jag ger mig in på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista