"RIK kommer inte läggas ner"

Den ekonomiska krisen i RIK är allvarlig. Nu kan fler spelarförsäljningar vara på gång, enligt ordföranden Hans Potila Strömsnes. Han tror ändå att klubben kommer överleva även denna gång.

- Att lägga ner finns inte på kartan. Vi skulle klara av att börja om i allsvenskan om det vore så, säger Potila Strömsnes, som dock medger att det ekonomiska läger i klubben just nu är svårt.

Ett stort underskott och spelarlöner som fryses inne är verklighet i den forna storklubben.

- Läget har varit akut och är akut. Vi har ungefär 1,5 miljoner kronor i brist.

Vad säger du till den som upplever att RIK är klantigt skött?

- Det håller jag inte med om. Till stor del beror våra problem på att vi har haft bortfall på viktiga positioner i klubben. Nu behöver vi bygga upp organisationen igen samtidigt som ekonomin ska saneras.

RIK har redan tvingats släppa ifrån sig viktiga spelare till andra klubbar. Och fler spelarförsäljningar kan bli aktuella för att klara av läget.

- Vi har ju till exempel tvingats sälja Emil Berggren till Sävehof. Det kan finnas fler spelare som vi blir av med, säger Potila Strömsnes.

Martin Eriksson
martin.eriksson@sr.se

Niclas Kindblad
sporten.gbg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".