1 av 2
Frölunda-HV71: en tungviktsmatch.
2 av 2
Frölunda tränade mycket powerplay-spel på tisdagen.

Norberg: "HV har en vinnarkultur"

Frölunda får möta HV71 i semifinalserien. En klubb som Frölundas General Manager Kent Norberg har stor respekt för.

- Laget har många skickliga spelare och en vinnarkultur finns i klubben sedan förra året.

- Vi hade väl egentligen förväntat oss att möta Linköping eftersom allt pekade på det. Men HV och Linköping är ju ungefär två likvärdiga lag så det spelar inte så stor roll.

- HV har en av svensk hockeys bästa förstakedjor och en stark målvakt, säger Norberg, som också konstaterar att läget i det egna laget är bra.

- Allt är frid och fröjd just nu i alla fall. Riku Hahl är 100% frisk nu efter sina knäproblem. Vårt rehabteam har det lugnt och så hoppas jag att det fortsätter.

Frölundas andretränare Janne Karlsson kommer enligt många rapporter att träna just HV71 nästa år, men Norberg tror inte att det kommer påverka hans coachning av Frölunda.

Frölundas andretränare Janne Karlsson kommer enligt många rapporter att träna just HV71 nästa år, men Norberg tror inte att det kommer påverka hans coachning av Frölunda.

- Så här är verkligheten i dagens hockey, spelare och tränare kommer och går. Alla är ändå så pass professionella att sådana saker inte påverkar prestationen.

Semifinalserien börjar på torsdag i Kinnarps Arena. första hemmamatchen för Frölunda är på lördag. En eventuell sjunde och avgörande semifinal spelas i Göteborg.

- Om det går så långt som till en sjunde match har vi ju en fördel av vår hemmapublik, säger Kent Norberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".