Vi som arbetar på sporten i Göteborg

Det är vi som jobbar med sport på Sveriges Radio i Göteborg.

Per Kahl  per.kahl@sr.se (riks, reporter)

Per Kahl har varit medarbetare på Sveriges Radio sedan ”Lokets” dagar. Han togs in som frilansare av Leif ”Loket” Ohlsson. Han älskar handboll mest av alla sporter men är även förtjust i bandy vilket ställer till vissa problem som göteborgare. Per trivs även i Marstrands sol under Swedish Match Cup i segling.

Jonas Enarson  jonas.enarson@sr.se (lokal+riks, reporter, lokalt sportansvarig)

Jonas Enarson började som frilans på Radio Göteborg 1996 och blev 2002 ansvarig för den lokala sporten. Jonas är framförallt intresserad av tennis, ishockey och fotboll. Han har alltid lyssnat mycket på Radio och då inte minst Radiosporten, och det inspirerade honom till sitt yrkesval. Om han själv får välja musik (vilket han sällan får) blir det garanterat Depeche Mode.

Martin Eriksson   martin.eriksson@sr.se (Lokal, reporter/programledare)

Dalmasen Martin kan skryta med att ha spelat hockey i samma kedja som Daniel Widing och att ha styrt mittfältet i ett pojkallsvenskt Avesta AIK i slutet på 90-talet. Men en knäskada (”härligt att kunna skylla på det!”) satte stopp för den otroliga sportkarriären. Nu pratar han hellre om sport än utövar den själv. Fotboll och innebandy är favoriterna. Kombinerar sport med nyhetsarbete.

Jan Östgärd  sporten.gbg@sr.se (lokal, frilans, reporter)

Jan Östgärd är lika gammal i gamet som Per Kahl och Christian Olsson, han började alltså under ”Lokets” trygga ledning. Men han valde att inte pyssla med radio på heltid utan arbetar till vardags inom skolans värld. Jannes arbetsplats ligger helt nära Pixbos kansli och han har stora kunskaper när det handlar om innebandy. Han gjorde en klassisk insats när Frölunda 1989 tog sig tillbaka till ishockeyns elitserie då han intervjuade SAMTLIGA Frölundaspelare på två minuter.

Stefan Andersson (lokal, reporter, telegramredaktör)

Stefan Andersson är en inventarie på Radio Göteborg när det gäller den lokala sporten. Han har varit med i nästan alla år. Länge satt han troget på telegramredaktörsstolen varje söndag, men numera varvar han det med reporterjobb och programledarskap.

Niklas Kindblad (lokal, telegramredaktör, reporter)

Niklas Kindblad började på Radiosporten 2001. Han har varit blåvit i själen sedan sex års ålder, då IFK Göteborg vann Uefa-cupen 1982 i fotboll.

Han är en riktig sportnörd och gillar nästan allt, men fotboll är favoriten. Niklas har sett VM-krönikan i fotboll från 1986 cirka 100 gånger.

Niklas har spelat fotboll och tennis i hela sitt liv, men nu är det mest tennis som gäller. Han kan skryta med ett junior-guld i Landhockey för Vallhalla LHC.

Hampus Jaksch (lokal, telegramredaktör, reporter)

Hampus Jaksch började som telegramredaktör och gör nu också reportage. Han är 23 år och jobbar på Landvetterskolan som skolvärd. Det är också i Landvetter som han är bosatt och uppväxt. 

Hampus älskar alla former av sport, men särskilt fotboll. Han brinner ordentligt för sitt svenska favoritlag, men också för Newcastle United i den engelska Premier League.

Barndomsidolerna heter Alan Shearer, Magnus Wislander & Jan-Ove Waldner. Hampus spelar själv fotboll i Div VI med Härryda IF.

Olle Tyrbo (lokal, reporter)

Olle Tyrbo är en passionerad Manchester United- och Kalmar FF-supporter (trots att han bor i Göteborg). Har jobbat inom Sveriges Radio i 18 år och hörs och syns ibland i tv-sammanhang. På sporten i SR Göteborg jobbar han som programledare, reporter och sänder vissa allsvenska matcher på webben.

Julia Peric (reporter, telegramredaktör)

Julia Peric äntrade etern som telegramredaktör. Henne kan du höra både från arenan då hon ofta bjuder på innebandy och från studion med färska sportresultat.

I sportens värld har hon en förkärlek till handboll och har själv stått i buren i åtta år, i Lerumsklubben IK Baltichov.

Vid sidan av sportjobbandet är hon student med journalistiken i siktet. Julia kör hårt på frilansfronten och det har det blivit en skön blandning av mycket sport men även samhällsreportage.