Aamun vieras 20.9.2011

"Se on vain se hirvi ja pyssy päässä"

11 min

Karin Svarvare on pyytäny hirviä kymmenen vuotta ja pittää sen vieläki oikheen jännittävännä. Hän kertoo että ko pääse likemmäs koiran haukkumista niin syän alkaa lyöhmän nopeampaa.

Ja selittää että ko hän ampumisheen pääsi niin hän oli niin fukyseerattu että mailmassa ei ollu mithän muuta ko hirvi ja pyssy.

- Sitä tuli niin kylmäksi.

Det är bara älgen och bössan i tankarna

Reportern möts av hundskall och en viskande Karin Svarvare på en skogsväg i Erkheikki. Det är MEJA jaktlag som är i full gång med att övervinna älgens list. Man har skjutit mot en tjur men allt tyder på att kulan inte träffade älgen och nu är både hundar och jägare efter tjuren.

Karin Svarvare har jagat i tio år men tycker fortfarande att jakten är riktigt spännande och säger att när hundskallet kommer närmare så börjar hjärtat slå snabbare. Hela familjen är med och jagar och den här gången är det dottern som är hundförare. Karin föredrar att sitta på pass och samtidigt som hon jagar njuta av naturen.

Eva Kvist

Tel. 0978-757 05
eva.kvist@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.