Tummen upp. Det gör Bertil Klarin, tävlingschef för rallyt.

Klartecken från Klarin: VM-rally som planerat

Temperaturen sjunker i Värmland. Då är Uddeholm Swedish Rally det hetaste samtalsämnet.

– Klart det blir tävling. Något annat har aldrig varit aktuellt, säger tävlingschefen Bertil Klarin, känd för att ha vädergudarna på sin sida.

Med mindre än en vecka kvar till det svenska VM-rallyt har vintern återvänt till Värmland. Kylan har dragit in över tävlingsområdet och tagit med sig stora mängder snö.

– Det gynnsamma vädret ger oss en möjlighet att preparera vägarna och göra dem ännu bättre inför tävlingen den 7-10 februari. Bland annat har vi satt igång och vattnat shake down-sträckan och superspecialen som båda avgörs i Rally Village i centrala Karlstad, säger Klarin.

Den luttrade tävlingschefen har tagit emot många samtal om just vädret de senaste dagarna.

– Det är samma visa varje år. I samband med Monte Carlo-rallyt uppstår alltid ett rykte som säger att Uddeholm Swedish Rally inte kommer att kunna avgöras.

De senaste 17 åren har det ryktet varit felaktigt. Så även i år.

– Vi kör som planerat, både VM och SM. I dagsläget finns det inget som talar för motsatsen, säger Klarin, gör tummen upp och hänvisar till prognosen för den närmaste veckan. Den skvallrar och mycket snö och kyla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista