Klicka på bilden för att spela.

Prova på Svenska Rallyt i rallyspelet

Svenska Rallyt följer du som vanligt bäst med hjälp av Sveriges Radio. På webben, i mobilen och i FM kan du höra hela tävlingen. Här på webben kan du snacka med andra rallyintresserade i vårt forum och du kan i år vinna ännu finare priser i vår mms-tävling. Nu kan du också själv köra rally i vårt helt nya rallyspel!

I år sänder Sveriges Radio Värmland den vanliga Rallyradion drygt 27 timmar direkt från rallyt. På webben och i mobilen kan du lyssna på Rallyradion, läsa nyheter och få de senaste resultaten under rallyt.

– Det är extra kul att vi i år kan presentera Rallyspelet så att alla kan vara med och köra via datorn, säger Robert Henriksson, samordnare och chef för SR:s Rallywebb.

Intresset för rally är stort i Sverige och förra året var det rekordmånga besökare på Rallywebben. Många hörde under förra året av sig och ville diskutera rallyt och därför öppnar Sveriges Radio i år ett rallyforum.

– Tanken är att i forumet ska alla kunna vara med och diskutera allt från hur rallyt går till tekniska detaljer och kanske kommer några av Rallyradions experter in i forumet och lägger sig i debatten, säger Robert Henriksson.

Rallybesökarna längs specialsträckorna brukar vara duktiga att skicka in mms-bilder och i år satsar vi på ännu bättre priser för de bästa mms-bilderna. Första pris är en internetradio och andra till fjärde pris blir en fickradio.

Jonas Carnesten
jonas.carnesten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista