Motor

Rallyt får nytt namn

Förberedelserna för det svenska VM-rallyt är redan i full gång med en del nyheter. Bland annat ska rallyhögkvarteret flyttas till Stadshotellet i Karlstad och serviceplatsen blir åter Hagfors Flygplats. Och från och med nästa år heter rallyt Rally Sweden.

– Vi ska tuffa till oss lite grann. Vårt namn har ju hängt med väldigt länge och det har inte varit riktigt bra engelska i det heller, säger Bertil Klarin som är vd för Rally Sweden.

Rallyt är tillbaka i Värmland 2010 och blir premiärrally. Bertil Klarin ser därför fram emot ett extra stort intresse för rallyt.

Någon huvudsponsor finns inte, men flera kommuner i Värmland och Dalarna och regionerna bidrar med drygt totalt sex miljoner kronor, och från EU kommer lika mycket pengar för att utveckla besöksnäringen i regionen.

Klarin är hoppfull inför framtiden för rallyt. Finland har redan skrivit ett femårsavtal om att arrangera ett VM-rally varje år, och om några veckor kan det för svensk del vara som vanligt igen, menar han.

– Vår ambition är ett treårsförlag på hur vi ska kunna utveckla ett stort Vm-rally i den här regionen. Det är målsättningen nummer ett, säger Bertil Klarin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".