Precis som tidigare år får du senaste nytt och alla komentarer i SR:s rallyradio. Joachim Gustafsson som intervjuar Henning Solberg i tidigare Svenska Rallyt.

Följ hela rallyt i radion

Den svenska deltävlingen i Rally-VM, Rally Sweden i Värmland, hårdbevakas även denna gång av P4 Radio Värmland som följer rallyt från start till mål, med början klockan 20 den 11 februari. Vi kommer att få ett riktigt vinterrally, berättar programchef Jens Östergren.

Jens: Just denna dag faller snön ymnigt över Värmland och ute i skogen ser det ut som ett kort, designat av en resebyrå som säljer snöresor! Arrangörerna är naturligtvis oerhört nöjda med den här inramningen och vi kommer att få ett riktigt vinterrally. Det har vi ju haft problem med ibland.

Ulla: Ja, något år har vi varit lika oroliga som arrangörerna men jag tror att vi är helsäkra nu att det blir ett vitt och fint rally. Frågan är om det är för mycket snö?

Jens: Det har jag ingen aning om, jag är inte expert. Däremot har vi bullat upp med experter inför helgen. En av dom är Oscar Svedlund, en välkänd svensk rallyförare. Ni som följer rallyt vet säkert att Oskar varit på gränsen att slå igenom internationellt men inte riktigt lyckats, och nu har han lagt av och satsar på familjen istället. Men rallyintresset finns kvar!

Vi har också kontrakterat Stina Cebers, välkänd värmländsk kartläsare som expert-kommentator.Vi hoppas hon ska ge oss många fina inpass, inte minst utifrån en kartläsares situation. Och Ramona Karlsson, som kör SM-deltävlingen som går samtidigt som VM-deltävlingen Rally Sweden, fast då på fredag-lördag kommer att vara med på söndag!

Ulla: Vi kommer att vara på plats uppe på serviceområdet i Hagfors/Råda flygplats. Tillsammans med alla stallen och andra aktiviteter finns SR Värmlands sändarhytt där. Vi kommer att bjuda på en del underhållning kring hytten och ni är välkomna att titta in. De som främst kommer att jobba därifrån är Mats Fagerström och Pernilla Lundh, två av SR Värmlands sportprofiler

Jens: Och ni som följt rallyt kommer att märka att vi har en ny programsignatur. För även om rallysändningen är traditionsfylld och tung måste man göra vissa förändringar!

Ulla: Vi kommer att ha många medarbetare i skogarna under rallyhelgen.  Vi har ca 20 personer på fötter varav några kommer att sitta och jobba här i radiohuset, bland annat du Jens som tillsammans med Per Larsson producerar hela sändningen. Hur mycket sänder vi?

Jens: Vi börjar redan på torsdag 11 februari med att täcka superspecialsträckan på travbanan här i Karlstad, sen sänder vi kl. 08-18, lite beroende på hur rallyt håller tidtabellen på fredag-lördag. På söndag börjar vi kl.08 och slutar ca 15.30 när vi säkert vet att vi fått vinnaren i mål.

Ulla: Och vi sänder över P4-sändarna i Värmland och naturligtvis över webben för er som inte finns på plats.

Jens: Webben är en viktig del av vår bevakning eftersom många som följer rallyt på svenska gör det runt om i landet och i världen.

Ulla: Precis, för vi vet att det här är en riktig fest för alla rallyintresserade! Och som måste vi komma ihåg att tipsa om möjligheten att följa tävlingen via mobiltelefonen.

Jens: Herregud! Det finns hur mycket som helst att berätta om rallyt! Ni som vill veta hur det verkligen blev, ni får sätta er vid radion eller vid en dator på torsdag vid åttatiden, för då drar vi igång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".