Rallyfeber i Hagfors även i år

Med en vecka kvar till rallyt, så är det fortfarande folk som ringer till Hagfors-Ekshärad Turistinformation och vill boka boende. Här är trycket högre än i Karlstad. Men den som vill hyra i Hagfors, får göra det hos privatpersoner, rapporterar SR P4 Värmland.

– Alla företag, hotell, vandrarhem, bed and breakfast, stugbyar, är fullbokade och många av dem har väntelista, säger Madelene Andersson, turistbyråföreståndare på Hagfors-Ekshärad Turistinformation.

Trycket på lokalbefolkningen som vill hyra ut sina lägenheter och hus är stort, och Hagforsborna har svarat upp bra på efterfrågan. Folk har fått upp ögonen för den här möjligheten att tjäna pengar och samtidigt bidra till rallyfesten. Madelene Andersson tror att det är fler som vill hyra ut sina bostäder i år än under tidigare säsonger.

– Just nu har vi en hel del lediga boenden, som är i privata hus. Men jag får fortfarande många förfrågningar från folk som är väldigt sent ute.

De som hör av sig och vill hyra kommer främst från Sverige, Norge och Finland, men även från Baltikum och från Tjeckien, Tyskland och Spanien. Men det är inte så att hyresvärdarna måste kunna tjeckiska eller estniska för att kunna hyra ut gäststugan.

– Hittills räcker det om man kan engelska. Men om inte husägaren kan engelska heller, så placerar jag svenskar och norrmän hos dem istället, säger Madelene Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".