Ramona Karlsson berättar om sin blogg för Jonas Carnesten.
Rally-SM

Ramona Karlsson bloggar inifrån rallyt

Rallyföraren Ramona Karlsson bloggar på Sveriges Radios rallysajt under hela Rally Sweden. Ramona sitter i år i en helt ny bil och ska köra hela SM-serien.

– Det här ska bli riktigt roligt. Tidigare har jag har själv skrivit på min egen blogg men under rallyt fokuserar jag helt på Sveriges Radios rallysajt, säger Ramona Karlsson.

Ramona Karlsson började med motorsport redan som fyraåring och hon har tidigare tävlat i både crosscart och rallycross. För två år sen debuterade hon i rally-SM när hon skrev kontrakt med Subaru-teamet. I år satsar hon på nytt genom att köra en ny Mitsubishi Evo IX.

Kommer du att ha tid att blogga under rallyt?

– Jag ska ta så mycket tid som jag bara kan. Det ska förstås inte ta fokus från rallyåkandet med jag ska nog hinna med ett större inlägg varje dag och sen korta inhopp under uppehållen och på transportsträckorna, säger Ramona Karlsson.

Vad kommer du att blogga om?

– Det blir allt från känslorna inför rallyt men sen om det som händer i och utanför bilen. Första inlägget blir redan på onsdag när vi ska reka specialsträckorna, säger Ramona Karlsson.

Jonas Carnesten
jonas.carnesten@sr.se

Fakta: Ramona Karlsson

Ålder: 29 år

Bor: Stockholm

Klubb: Falköpings MK

Yrke: Rallyförare

Längd: 1.76

Vikt: 66 kg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".