1 av 2
Mikko Hirvonen jublar över segern i Rally Sweden som avslutades i Värmland på söndagen. Foto: Micke Fransson/Scanpix
2 av 2
WRC

Hirvonen segraren

Mikko Hirvonen heter vinnaren av 2010 års VM-rally i Sverige, Rally Sweden. Hirvonen tog över ledning i rallyt på den femte specialsträckan och höll efter det ledningen i rallyt.
– Jag är verkligen nöjd och det är en fantastisk start på säsongen, säger finländaren Mikko Hirvonen.Kampen stod mellan Hirvonen och den jagande Sebastien Loeb men efter ett par sträckor på söndagen gav Loeb upp jakten.

Hirvonen vann till slut med drygt 42 sekunder över Loeb. Jari-Matti Latvala vann den sista specialsträckan och tog in några sekunder och slutade på tredje plats totalt i rallyt och han blev en minut och 15 sekunder efter Hirvonen.

– Efter alla de här sträckorna har det gått hårt åt däcken men jag är så glad över vinsten. Jag var så nervös inför den sista sträckan, sa Mikko Hirvonen.

Är det här den nya Mikko Hirvonen vi ser?

– Jag hoppas det. Det var i alla fall en perfekt start, jag har aldrig vunnit det första rallyt för säsongen så det är verkligen kul att börja så här.

Nästa tävling blir i Mexiko och det är lite av din favorittävling?

– Ja det ska bli riktigt roligt och jag kan nästa inte vänta på att få starta i Mexiko, avslutar Mikko Hirvonen.

Tidigare nyheter:
 
 
 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".