Simon Johansson Foto: Privat

Simon Johansson

Simon Johansson arbetar på ett förlag för bilsporttidningar, har en junior-SM-titel i rally, har haft speakeruppdrag i olika bilsportsammanhang och som kommentator i rallyradio.
Här berättar han hur rallyintresset föddes på pappans mack och farfars bilskrot.

Jag är en 32-årig bil- och motorsportentreprenör som efter säsongen 2003 gjorde uppehåll (”Ingen slutar med rally man tar bara olika långa uppehåll.”) från det förmånliga heltidsarbetet som rattvridare i rallyskogen.

En internationell karriär i Junior-VM var då snubblande nära, men istället blev det engagemang i nordens största motorförlag och deras marknadsledande tidning för nationell och internationell motorsport på fyra hjul.

Grundintresset för bilar kommer främst från pappas bensinstation och rallyutövande samt farfars bilskrot, där man redan i mycket unga år kunde kvittera ut ett nytt fordon för provkörning varje helg!

Med tiden har många uppdrag med tydlig koppling till bilar och motorsport knutits till den egna företaget. Rallyradio i samband med Rally-SM har varit en del av det hela sedan 2004.

Det i särklass bästa rallyminnet är SM-titeln 2002 i den otrimmade tvåhjulsdrivna klassen före namn som PG Andersson, Jimmy Joge och Patrik Sandell. Att grannpojken från hembyn Österbymo (i södra Östergötland) Emil Axelsson satt bredvid och tog sina första medaljer i en sanslös nationell och internationellt pågående karriär toppar det mesta!

Simon Johansson

Ålder: 32 år
Från: Linköping
Bästa placering:
Vann SM 2002, otrimmade tvåhjulsdrivna klassen.
Arbetar som: Egen företagare inom försäljning och event.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista