Hagfors

Stort tryck efter rallyboende

"Alla ska få övernattning"
1:33 min

Om mindre än två veckor startar årets svenska rally. I Hagforstrakten har det varit stor efterfrågan på boende. Trycket är större än vid förra årets rally, säger Madelene Andersson, turismansvarig i Hagfors.

– Det har kommit omkring 100 fler bokningar än förra året. Många gäster är från Italien, Irland och Tyskland och vi har även haft förfrågningar från USA, säger Madelene Andersson.

Hon tror att det är flera orsaker till det ökade intresset.

– Folk säger att det var ett väldigt bra rally förra året, det var bra vinterväder, i år är det fler tävlande inom SM-delen vilket gör att fler anhöriga vill ha boende. Jag tror också att många har fått det bättre ställt. Det är ökad efterfrågan på lite dyrare boende och folk bokar fler nätter, säger Madelene Andersson.

Många privatpersoner i Hagfors och Ekshärad hyr under rallyt ut sina hus, lägenheter och sommarhus och Madelene Andersson tror att man kan ordna övernattning till alla som önskar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".